[...] brązowy, z kurczakiem, warzywa, oliwa. Ale w sumie kcal mamy 2tys ponad zapotrzebowanie, nie ma siły będzie nas zalewać. Teraz więc dlaczego wszyscy - JA TAKŻE - polecają produkty jak ryż brązowy, orzechy itd. skoro można wybrać inne smaczniejsze rzeczy. Odpowiedź jest prosta, ponieważ produkty z niskim ig, nie przetworzone naturalne, [...]
[...] lżej strawne po przygotowaniu w wolnowarze, odpada też problem szkodliwych substancji podczas smażenia czy pieczenia. Na wzdęcia i nadmiar gazów dobry kminek. Jeśli chodzi o produkty zwierzęce, spróbuj wątróbkę, bo jest bardzo bogatym źródłem witamin i minerałów. Posiada ogrom witaminy A, trochę C, dużo witamin z grupy B, żelazo, fosfor, cynk, [...]
[...] że powinienem spożywać jakieś 2g na kg masy ciała czyli dziennie powinienem spożywać powiedzmy 50g węglowodanów i 172g białka. Czy mógłbyś mi wymienić pokrótce najlepsze produkty spożywcze zawierające dużą ilość białka a małą ilość węglowdanów. Wiem że najlepsze źródło białka to jajka (same białka) PLUS ZOLTKA !!!!!!, NIE POMIJAJ POLOWY [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Tutaj też proszę o jakąś poradę. 10. "Powinna wynosić 2g/na kg ciała - białko pochodzenia zwierzęcego " - Czyli do białek pochodzenia zwierzęcego wliczają się też produkty które nie są mięsem? np. jajka albo nawet twaróg (jest produkowany z mleka, czyli też produktu zwierzęcego)? 11. "Najlepiej zjeść posiłek przed treningowy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] będzie ryż,kasza,makaron,ziemniaki. 10. "Powinna wynosić 2g/na kg ciała - białko pochodzenia zwierzęcego " - Czyli do białek pochodzenia zwierzęcego wliczają się też produkty które nie są mięsem? np. jajka albo nawet twaróg (jest produkowany z mleka, czyli też produktu zwierzęcego)? jajka tak, twaróg nie ale ostatecznie możesz zaliczyć go [...]
[...] gdyż są to węglowodany mocno przetworzone, które zawierają masę chemicznych dodatków i 'śmieci' by oszukać nasze zmysły i lepiej nam smakowało. Nie dziwne więc, że przecież produkty naturalnego pochodzenia mają zazwyczaj nie miły smak, szybko się psuję, co nie? Więc do Was wybór należy albo jecie to co sztuczne albo skupiacie się na diecie i [...]
[...] w takich produktach, jak mięso, ryby, mleko, ser czy jaja. Natomiast warzywa, ziarna, nasiona, czy orzechy dostarczają białko niepełnowartościowe, co znaczy, że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich egzogennych aminokwasów. Poprzez odpowiednie skomponowanie posiłku, można uzyskać pożywienie zawierające wszystkie 9 egzogennych [...]
[...] gdyż są to węglowodany mocno przetworzone, które zawierają masę chemicznych dodatków i 'śmieci' by oszukać nasze zmysły i lepiej nam smakowało. Nie dziwne więc, że przecież produkty naturalnego pochodzenia mają zazwyczaj nie miły smak, szybko się psuję, co nie? Więc do Was wybór należy albo jecie to co sztuczne albo skupiacie się na diecie i [...]
[...] zwiększa syntezę białkową, powoduje to szybszy wzrost masy mięśniowej. Anabolik Protein Fusion – Micellar Casein Makrosubstancje Porównując makrosubstancje oby dwa produkty sa podobne, małe różnice w tłuszczu i węglowodanów nie odgrywają żadnej roli. Mniejsza zawartość białka w Casein jest spowodowana rodzajem białka, mimo tego jego [...]
[...] mocznikowy). Niestety po tej wizycie może okazać się, że do krwiobiegu trafi już niewiele argininy. Jeżeli pragniemy doprowadzić do wzrostu GH, powinniśmy zdecydować się na produkty zawierające bardziej stabilne formy aminokwasu argininy, jak wspomniane wyżej AAKG, jabłczan argininy. Składnikiem, który pozwoli utrzymać wysoki poziom argininy [...]
[...] przykładami, tylko raczej odwoływać się do racjonalnych przesłanek, badań naukowych, co jest dla ludzkiego organizmu dobre, a co złe. A z badań wynika, że niektóre produkty, zachowania - są ryzykowne. Wiadomo, że nie każdy od razu zachoruje czy ucierpi, ale z biegiem lat można się dorobić marskości wątroby od alkoholu, raka od palenia [...]
[...] poprawiać) itd. Kolega zapytał o dietę na redukcję, rozmowę na temat ZDROWIA narzuciliście mu Wy. I chwała Wam za to ale nadgorliwość gorsza niż faszyzm. Lepiej napisać: te produkty mogą być szkodliwe w nadmiarze, bądź tego świadom... Niż "wywal to z diety!!! Bo kaput" :D Jednocześnie w tym akapicie pojawiło się kilka ciekawych rzeczy, o które [...]
[...] środowiskowe, jak rtęć, więc też w umiarkowanych ilościach. Ale jako źródło białka i wartości odżywczych są okej. Wapń - gdzie jest wapń u Ciebie w diecie? Jadasz produkty mleczne? Może groch biały, szprota/sardynki, ziarna bogate w wapń (sezam, mak)? Wody wysokozmineralizowane? Jeśli nie to masz pewnie poważne niedobory. Magnez - jak [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]
[...] na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i caly nasz ciezki wysilek beda niweczyc. Gdyz [...]